Praktijk voor Osteopathie Saskia van Kempen

Swalmen en Echt

Wat is DO/MRO

De basis opleiding tot osteopaat duurt 5 jaar. Voordat men aan deze opleiding mag beginnen moet men eerst al een HBO (para)medische opleiding hebben gevolgd, denk hierbij aan een gediplomeerd fysiotherapeut, of arts. Na deze 5 jaar is er een eindexamen en als dit met goed gevolg is afgelegd mag men zich Osteopaat MRO noemen (Member of the Register of Osteopaths).

Na het behalen van het opleidingsexamen volgt een afstudeertraject van nog eens maximaal drie jaar. Hierin moet een thesis onderzoek worden uitgevoerd en geschreven wat vervolgens verdedigd moet worden voor een toelatings comissie. Hierna kan de osteopaat zich laten registreren en de letters D.O. (Diploma Osteopathie) achter zijn/haar naam voeren. Dit gebeurt via het NRO

Hierna is een geregistreerd osteopaat verplicht jaarlijks cursussen en studiedagen bij te wonen. Deze cursussen worden met een bepaald aantal studiepunten geaccrediteerd en elke osteopaat moet jaarlijks een minimaal aantal studiepunten halen om zijn registratie te behouden. Ook dit wordt door het NRO gecontroleerd en geregistreerd.

Let op: De meeste verzekeringen vergoeden alleen behandelingen die door een osteopaat DO zijn uitgevoerd.

Prinses Julianastraat 3

6071 ES  Swalmen

 

Tuinstraat 46

6101 CJ  Echt

 

06-25034423

 

contact@osteoinfo.nl

 

KvK 14115403

AGB code 90-028970

 

IBAN:

NL74RABO0167837435